Boek review - Zo maak je iemand een kopje groter

Boek review - Zo maak je iemand een kopje groter

In zijn boek 'Zo maak je iemand een kopje groter' deelt Ben Tiggelaar 52 inzichten voor werk en leven. Het boek bevat 52 recente columns dieTiggelaar voor het NRC heeft geschreven.

Voor alleen de titel en het lekker flitsende kleurtje zou je dit boek al willen aanschaffen toch?

In "Zo maak je iemand een kopje groter" lees je onder andere hoe je sleur in je werk doorbreekt, wat mannen kunnen doen voor vrouwelijke collega’s, hoe je uitstelgedrag aanpakt en hoe je het roer omgooit.

In het begin van het boek geeft Tiggelaar meteen een geheim prijs. Hij vertelt over welke vragen hij zichzelf stelt voordat hij begint aan zijn wekelijkse column voor NRC. Deze vragen zijn:

  • Wat zou ik deze week zelf willen leren?
  • Wat zou iedere lezer moeten weten?

Mooi om te lezen dat Tiggelaar zijn stukjes voor de krant niet ziet als gewoon een stukje schrijven, maar juist als een kans om zich te verdiepen in een onderwerp dat hem fascineert.

INSPIREREND EN PRAKTISCH

Dit verdiepen in een onderwerp doet Tiggelaar op een inspirerende en praktische manier. De hoofdstukken passen stuk voor stuk op maar een paar pagina’s, waardoor het makkelijk is om om de paar dagen even een hoofdstukje (of een aantal) te lezen.

Al met al is "Zo maak je iemand een kopje groter" geen heel uitgebreid boek met diepgaande theorieën. De kracht en charme van dit boek zit hem juist in de link tussen het dagelijkse leven en verschillende theorieën en inzichten. Praktisch, eenvoudig en met interessante afslagen en verdiepingen.

Tip: Vergeet vooral ook niet het hoofdstuk met lessen van een bescheiden keizer te lezen!

Kan je niet wachten om dit boek te lezen? Klik dan hier om het te bestellen!

Over de schrijver
Business Coaching voor multi-passionates. Bij High Potential Factory geloven we in grootst dromen. Eigenaar Lizzy is multi-passionate en multi-preneur en gelooft in het omarmen van wie je in de kern bent. Jij bent jouw bedrijf en als multi-passionate heb je vele passies, talenten en superpowers die uiteindelijk allemaal de sleutel zijn naar jouw volle potentieel. Het is haar missie om jou als multi-passionate te helpen om jouw sleutels te vinden en jouw droombedrijf (of bedrijven) hierom heen te bouwen.
Reactie plaatsen