Dit is één van de grootste struggles van multi-passionates

Dit is één van de grootste struggles van multi-passionates

De samenleving is gebouwd rondom specialisten, mensen die zich specialiseren rondom een vakgebied en daar een carrière omheen bouwen. Het is zelfs zo erg dat zelfs mensen met een brede studie zich al snel gaan specialiseren in een vakgebied omdat ze denken dat dit zo hoort.

En dit is precies de grootste struggle waar wij als multi-passionates al ons hele leven mee te maken hebben.

We denken dat we aan de stereotypen moeten voldoen, dat dit zo hoort. Er kleven tal van conditioneringen aan ons waardoor we zijn gaan denken dat we niet normaal zijn.

Dit begint al veel eerder namelijk ergens rond ons 16e wordt gevraagd om een keuze te maken voor de rest van ons leven. Bizar toch?

We vinden het heel normaal om kleine kinderen te vragen wat ze willen worden als ze later groot worden. En dit herhaalt zich continu in de jaren die volgen.

Ons hele leven is gebouwd op keuzes maken én specialiseren. Maar wie heeft ooit bedacht dat we moeten kiezen? Waarom kan het beiden niet bestaan?

Want wat als door keuzes maken jouw unieke talenten juist ondersneeuwen en niet volledig tot uiting komen? Dat het vuurtje rondom jouw zogenaamde superpowers naarmate je meer keuzes maakt teruggaat naar een waakvlam of erger nog misschien wel dooft.

Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meeste mee omgaat

Heb je wel eens gehoord dat 𝙟𝙚 𝙝𝙚𝙩 𝙜𝙚𝙢𝙞𝙙𝙙𝙚𝙡𝙙𝙚 𝙗𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙫𝙞𝙟𝙛 𝙢𝙚𝙣𝙨𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙖𝙧 𝙟𝙚 𝙝𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙢𝙚𝙚 𝙤𝙢𝙜𝙖𝙖𝙩? (Food for thought!) 👌

De mensen om je heen kunnen je dromen en ambities een enorme boost geven of juist de moed flink in je schoenen laten zakken.

Stel je eens voor dat je alleen maar van dit soort mensen om je heen hebt? Dan moet je echt van goeden huize komen om je hier niet door te laten ontmoedigen.

Maar toch kan het!

Hoe? Door jezelf en jouw unieke talenten te omarmen. Dit is jouw sleutel naar jouw volle potentieel.

Bijvoorbeeld dat je de beste bent in het grotere geheel overzien. Je een ontzettend uitgebreide en diverse toolkit qua kennis en ervaringen hebt opgebouwd die je altijd en in elke context kan toepassen. Je een ster bent in het maken van creatieve, innovatieve en unieke koppelingen, kan als geen ander over vakgebieden heen kijken en niemand kan zoals jij écht out-of-the-box denken.

Dan wil ik graag afsluiten met een vraag namelijk: Wat ga jij doen om te worden wie je eigenlijk diep van binnen bent?

Over de schrijver
High Potential biedt Coaching voor ondernemers. Je weet wel, van die eigenwijze typetjes die alles willen en zich door niets laten tegenhouden. Coaching die net even verder gaat. Bij High Potential Factory gaan we verder dan kennis dumpen. Het belangrijkste vinden wij namelijk om jou te helpen om te implementeren en integreren naar wat bij jou past en jou te helpen om de vertaling te maken maken naar jouw praktijk.
Reactie plaatsen