Dit is het ergste wat je als multi-passionate kan doen (en de oplossing)

Dit is het ergste wat je als multi-passionate kan doen (en de oplossing)

Het ergste wat je als multi-passionate kan doen is jezelf beperken waardoor je talenten niet maximaal tot uiting kunnen komen.

Bam! Daar heb je het gelijk.

Want wat ik je kan garanderen als je teveel focust, te weinig met je vele passies en talenten doet, je dit niet lang gaat volhouden.

Want jij bent een multi-passionate! Het volgende briljante idee staat al voor de deur!

Als multi-passionate heb je een soort van multi-passionate timer. Een nieuw idee, nieuwe interesse of nieuwe passie kan zomaar voor de deur staan en daar wil je dan wat mee doen. Voor sommige is dit een kortstondig avontuur van bijvoorbeeld 6 maanden en dan waait de wind weer de andere kant op, voor anderen kan dit jaren zijn.

Als dit voorbij komt is dit zo sterk da je niet anders kan dan dit gevoel volgen. Het vorige verlaten en opnieuw beginnen kan dan onderdeel zijn van jouw nieuwe game-plan

In sommige gevallen kan of wil je het oude nog niet loslaten en worstel je om nog even vol te houden terwijl je het nieuwe begint. Vaak is dit wel de meest vermoeiende weg maar ondanks dat denk ik dat we deze allemaal herkennen.

Waar het in zit dat het vermoeiend is en veel energie kost is het feit dat je kiest voor iets wat niet 100% bij jou past. Dit kan zijn dat je een verkeerd pad bewandeld, een pad wat niet bij jou past. Maar kan ook zijn dat je al jouw projecten teveel van elkaar scheidt terwijl het voor jou juist beter werkt om deze met elkaar te verweven.

Geen zorgen! Ik heb goed nieuws!

Er is een makkelijke manier om hiermee om te gaan. Het enige wat je hiervoor moet doen is meer op een strategische manier naar je passies en talenten kijken.  In plaats van gelijk te beginnen met een idee, kijk je verder dan je neus lang is naar iets wat veel langer meegaat.

Omring je met de juiste mensen

Omring je met voor jou inspirerende mensen, omring je met mensen die creativiteit omarmen, omring je met mensen die niet standaard willen zijn of willen focussen op 1 ding en omring je met mensen die jou supporten en aanmoedigen in alles wat je doet.

Ontdek de rode draad in alles wat je doet en maak daar een inspirerende oneliner van

Dit is de rode draad die in alles terugkomt en écht jouw kern raakt. Dit klinkt misschien vaag maar dit is misschien wel het sterkste fundament waar alles op kan gaan draaien. 

Mijn rode draad? Samen bouwen aan morgen - Anderen inspireren en in staat stellen hun talenten en maximale potentieel te benutten

En het mooie is. Je hoeft het niet gelijk in lood te gieten. Ik zie bovenstaande als mijn versie voor nu. Deze is namelijk helemaal niet in lood gegoten en kan steeds verder aangescherpt worden.

Wanneer je rode draad helder is (voor nu in ieder geval), is het je kompas bij al je zakelijke ideeën. Dan wordt het een sterke basis voor je bedrijf (of bedrijven) en houdt het alles bij elkaar.

Veranker je waarden

Kan jij je voorstellen dat je morgenochtend wakker wordt met andere waarden? Natuurlijk niet! Waar je in gelooft en wat belangrijk is voor jou staat vast en weet je wat het mooie is? Dezelfde waarden zorgen er ook voor dat alles is je bedrijf (of bedrijven) bij elkaar wordt gehouden?

Zo wordt multi-passionate in combinatie met ondernemen veel makkelijker toch?

Over de schrijver
High Potential biedt Coaching voor ondernemers. Je weet wel, van die eigenwijze typetjes die alles willen en zich door niets laten tegenhouden. Coaching die net even verder gaat. Bij High Potential Factory gaan we verder dan kennis dumpen. Het belangrijkste vinden wij namelijk om jou te helpen om te implementeren en integreren naar wat bij jou past en jou te helpen om de vertaling te maken maken naar jouw praktijk.
Reactie plaatsen