Het geheim achter High Potential Factory

Het geheim achter High Potential Factory

Heb jij weleens afgevraagd waarvoor de High Potential in High Potential Factory staat?

Je kent het vast ook wel: een business naam verzinnen die nog niet bestaat is best wel een uitdaging.

Toch had ik met de naam High Potential Factory wel een voltreffer te pakken want die naam die past echt als een jas bij mij en in het logo is dit nog meer tot uiting gekomen. Niets voor niets staat er in het logo een pijl naar boven.

Mijn eerste woorden waren “zelluf doen” en dat komt natuurlijk voort vanuit mijn ongeduldigheid.

"Hier en nu" werd ik als kind al genoemd.

Nu denk je misschien dat ongeduldig zijn niet perse een positieve eigenschap maar deze eigenschap heeft zeker voordelen.

Omdat ik altijd alles hier en nu wil, heb ik een enorme drive om dingen voor elkaar te krijgen. Ik ben altijd op zoek naar de snelste en slimste manieren om wat ik voor ogen heb voor elkaar te krijgen. De enige weg is vooruit, of het dan linksom of rechtsom vooruit is doet er niet zoveel toe (daarom ook de pijl in het High Potential Factory) logo.

Ongeduldigheid heeft mij veel gebracht

  • Ik wou een succesvolle HR carriere dus heb ik jarenlang mijn kennis en praktijk ervaring verbreed wat mij een enorme voorsprong gaf op mijn vakgenoten. Mooie functies en mooie projecten waren hiervan het gevolg en mijn ambitie om uiteindelijk een rol als HR Director te bemachtigen was daardoor veel sneller bereikt dan ik van tevoren had kunnen bedenken.
  • Toen ik koos voor het ondernemerschap wou ik naast een succesvol bedrijf ook meerdere bedrijven opzetten. In de weken en maanden in de aanloop om voor mijzelf te beginnen heb ik een deep-dive gedaan om mijn kennis op dit vlak in een sneltreinvaart uit te breiden. Nu kan ik mijn meerdere passies en talenten kwijt in de meerdere bedrijven die ik heb waarbij ik ondernemers en organisaties ondersteun bij duurzame bedrijfsgroei.

Ook ik heb super vaak het advies gekregen om een andere aanpak te kiezen of dat wat ik voor ogen heb niet kan.

Alles is mogelijk

Kan niet, bestaat niet in mijn ogen en als anderen zeggen dat iets niet kan motiveert dat voor mij alleen maar meer om het tegendeel te bewijzen.

Anderen kunnen namelijk niet wat ik kan, denken niet zoals ik en zijn niet zo schaamteloos ambitieus als mij.

En dat is precies de boodschap die ik wil meegeven:

  • Je dromen kunnen niet groot genoeg zijn
  • Je hoeft je niet in te houden omdat anderen vinden “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”
  • Je hoeft je sowieso niets aan te trekken van de meningen van anderen

Ik weet hoe moeilijk het is om de “vreemde eend in de bijt” te zijn, hoeveel meningen anderen hebben en hoe vaak je te horen krijgt dat iets niet kan. Maar precies daarom wil ik dit stigma doorbreken.

Er is namelijk helemaal niets mis met je. Je mag schaamteloos ambitieus zijn en als een raket jouw dromen en doelen realiseren.

Let’s go! Op al jouw dromen!

Ben je benieuwd welke kansen en mogelijkheden ik voor jou zie zodat jij al jouw dromen kunt realiseren?

Boek dan hier een gratis strategiegesprek!


Over de schrijver
Business Coaching voor multi-passionates. Bij High Potential Factory geloven we in grootst dromen. Eigenaar Lizzy is multi-passionate en multi-preneur en gelooft in het omarmen van wie je in de kern bent. Jij bent jouw bedrijf en als multi-passionate heb je vele passies, talenten en superpowers die uiteindelijk allemaal de sleutel zijn naar jouw volle potentieel. Het is haar missie om jou als multi-passionate te helpen om jouw sleutels te vinden en jouw droombedrijf (of bedrijven) hierom heen te bouwen.
Reactie plaatsen