NRF2 activatie in combinatie met het ondernemen

NRF2 activatie in combinatie met het ondernemen

De worsteling van ondernemen vol energie

Het is dag twee als ik heerlijk met mijn armen op de rand van het zwembad van de sauna hang. De zon schijnt, de lucht is strakblauw, de sfeer is rustig. Ik voel me super goed en blij. Het valt mij óp dat ik me zo goed voel en ik vermoed dat het komt door de plek waar ik ben en het vooruitzicht van een lange dag relaxen en lekker eten. Maar dit is slechts ten dele waar, want ik heb vaker aan die badrand gehangen was dan ook heel happy, maar dat voelde toch anders dan nu. Hoe kan het dat ik me zó goed voel? Hoe kan het dat het lijkt alsof er wolken in mijn hoofd verdwenen zijn en alsof blauwe lucht en de zon in mijn hoofd zijn doorgebroken? 

Mijn verhaal

Ik ben 47 jaar als ik die dag in het zwembad van de sauna lig en voel me sinds lange tijd écht goed. Vanaf mijn 42ebegon mijn lichaam klachten te ervaren. Ik kreeg te kampen met lage mentale energie en had last van pijnlijke spieren, stijve benen en stijve voeten. Als ik ’s morgens uit bed kwam moest ik eerst 30 seconden staan, voordat ik kon gaan lopen en aan het eind van de dag had ik nergens meer puf voor. Ik weet nog dat ik regelmatig dacht: ‘ik ben nog maar 42, hoe zal ik me voelen als ik 52 ben of 62?’ ‘Hoe kan ik mijn bedrijf nog langer volhouden als ik me nu al zo voel?’ Mijn werk als zelfstandig ondernemer leed hier onder, want ik had nauwelijks energie voor mijn klanten. Aandacht en kwaliteit liepen achteruit. Ik voelde me machteloos, want ik zag niet hoe ik dit kon verbeteren en mijn business liep terug. 

Via een vriendin kwam ik in aanraking met NRF2 activatie, want zij zag mij als ondernemer worstelen met mijn dagelijkse bedrijfsvoering. In eerste instantie was ik sceptisch, maar na vier maanden zwichtte ik en startte met NRF2 activatie in mijn eigen lichaam. Het is dag twee als ik dolgelukkig tegen mijn man zeg: ‘ik heb me in geen tijden zógoed gevoeld’. 

 

Wat is NRF2?

Nrf2 is nog redelijk onbekend onder de ‘gewone’ mens, echter niet in de wereld van de wetenschap. Wanneer we ouder worden verliest ons lichaam de capaciteit om vrije radicalen (het slechte leger dat ons ziek en zwakker maakt) te neutraliseren, er ontstaat dan oxidatieve stress (schade / veroudering). Dit kan geneutraliseerd worden door een lichaamseigen beschermingsmechanisme: Nrf2 (dit is de aanmaak van lichaamseigen antioxidanten = het goede leger). Dit mechanisme moet wél geactiveerd worden, want dat gebeurt niet vanzelf. In eenvoudige taal betekent het dat met NRF2 activatie het goede leger de overhand krijgt over het slechte leger. Dit gebeurt doordat je eigen lichaam weer zelf antioxidanten kan aanmaken met de hoeveelheid van 1 miljoen per seconde. Je zou kunnen zeggen dat de strijd om het lichaam te verouderen en/of ziek te maken min of meer wordt verloren door het slechte leger. Door NRF2 activatie ben ik veel beter gaan functioneren en kon ik mijn werk ook weer goed uitvoeren. 

Disclaimer: het betekent niet dat je nooit meer ziek zou kunnen worden, maar het betekent dat NRF2 activatie een positieve bijdrage levert aan het functioneren van jouw lichaam.

 

De impact die NRF2 activatie op mijn leven en mijn ondernemerschap heeft

NRF2 activatie heeft voor mij alles omgedraaid. Allereerst mijn eigen gezondheid en vitaliteit. Als je 52 bent en je functioneert weer als een 30-jarige dan gaat er heel veel veranderen, weet ik uit ervaring. Mijn sociale contacten namen toe, mijn levensvreugde en het vertrouwen in mijn lichaam namen ook toe. En als je weer beter in je vel zit, dan sta je ook weer meer open voor het leven en kansen. Vanuit enorme dankbaarheid ben ik beginnen te delen over mijn ervaring en inmiddels heb ik veel mensen aan een betere levenskwaliteit mogen helpen. Ik hou ontzettend van mensen en ik zie velen worstelen met het leven en/of gezondheid en dat raakt me. Maar nu ik ook echt iets te bieden heb dat verschil maakt ben ik weer heel blij. Mijn ondernemerschap heb ik hierdoor kunnen uitbreiden naar inmiddels meer dan 15 landen en ik leer ondernemers hoe zij dit ook kunnen doen.

 

Deze gastblog is geschreven door Edith De Zeeuw 

Edith heeft als missie om ondernemers, die vaak hard werken, bewust te maken van het bestaan van NRF2-activatie en op welke manier je dit kunt doen. NRF-2 activatie zorgt voor verjonging, meer energie, betere slaap en minder pijn en dat gunt ze iedere ondernemer. Nieuwsgierig naar Edith? Check dan haar website:

movimi.lifevantage.com  

Over de schrijver
Business Coaching voor multi-passionates. Bij High Potential Factory geloven we in grootst dromen. Eigenaar Lizzy is multi-passionate en multi-preneur en gelooft in het omarmen van wie je in de kern bent. Jij bent jouw bedrijf en als multi-passionate heb je vele passies, talenten en superpowers die uiteindelijk allemaal de sleutel zijn naar jouw volle potentieel. Het is haar missie om jou als multi-passionate te helpen om jouw sleutels te vinden en jouw droombedrijf (of bedrijven) hierom heen te bouwen.
Reactie plaatsen