Remarkable 2: De enige tablet die je helpt focussen

Remarkable 2: De enige tablet die je helpt focussen

Leestijd: 4 minuten

De technologische ontwikkelingen gaan in een rap tempo vandaag de dag. Als je veel leest, kom je tegenwoordig al snel bij een e-reader uit. En als je veel notities of schetsen maakt, heb je wellicht baat bij een papertablet. De reMarkable 2 belooft boeken, geprinte documenten en notitieboekjes te vervangen, zonder het gevoel van papier te verliezen. 

Toen ik dit las was ik meteen verkocht (I love gadgets!). Toch heb ik er wel even over nagedacht of deze papertablet echt de moeite van het aanschaffen waard is. Nu ben ik wel iemand die vrij makkelijk investeert in zowel mijzelf als mijn bedrijf omdat ik geloof dat je dit altijd altijd in een bepaalde vorm terugverdiend. Vindt je het interessant om meer over te weten hoe ik dit investeren in mijzelf en mijn bedrijf bekijk en hoe dit ook voor jou kan werken? Binnenkort volgt hier een blog over. 

De markt van digitale notities

De markt van digitale notities is op dit moment booming. Diverse bedrijven hebben al verschillende varianten op de markt gebracht. Maar tot nu toe was ik niet per se fan van wat er te koop is. In de technische wereld zijn we gewend geraakt aan apparaten met meerdere doeleinden. Ik heb een tijdje geprobeerd om notities met de Apple Pencil op mijn Ipad te maken, maar daar werd ik niet enorm enthousiast van. Ook droeg het voor mij niet bij aan het gevoel enorm slim te werken en gebruik te maken van technologie die mij ondersteund (ik vond het namelijk nog helemaal niet ondersteunen). 

Via iemand in mijn netwerk kreeg ik de tip om reMarkable 2 eens te proberen. Volgens haar was dit echt wat voor mij. De reMarkable 2 belooft net als zijn voorganger in de eerste plaats het gevoel van schrijven op papier te combineren met de mogelijkheden van de digitale wereld. Daarnaast is het volgens de fabrikant de dunste tablet in zijn soort.

Notities maken met de beleving van papier

De reMarkable 2 is in de eerste plaats een digitaal notitieboek. Het gaat je bestaande tablet, laptop, e-reader of telefoon niet vervangen. De Marker Plus (de pen) welke je erbij kan kopen voelt en ziet als een potlood op echt papier (en maakt ook dit geluid). De pen geeft nauwelijks vertraging en het gevoel van de punt op het digitale scherm voelt als een echte pen, het puntje in de pen is namelijk van bros materiaal. 

Na ongeveer een maand heb ik de punt moeten vervangen al moet ik wel zeggen dat ik van meerdere mensen hebben gehoord dat deze er veel langer mee doen. De punt van de pen is in combinatie met de microscopische structuur van het scherm het geheim. Je voelt een stroefheid die aan normaal papier doet denken. Het voordeel is wel dat je diverse hardheden qua potlood en verschillende typen pen kan selecteren. Alles is drukgevoelig en zelfs de houding van de pen heeft invloed op de digitale lijn welke zichtbaar wordt. 

Ik heb de reMarkable 2 samen met de Marker Plus aangeschaft. Deze heeft als voordeel dat de achterkant hiervan een gum is. Als je klaar bent met je notities, kun je ze direct versturen als PDF, SVG of PNG via de ingebouwde mailservice. Je kan de notities ook omzetten naar tekst via de ‘convert to text and send’ optie. De omzetten naar tekst functie heeft mij echt verbaasd. Ik had hier weinig van verwacht maar deze  functie vertaald geschreven tekst echt heel goed. 

Extra bijkomend voordeel is dat ik middels de reMarkable Desktop en (in mijn geval) de reMarkable IOS app op al mijn devices actuele versies heb van al mijn notities. Als deze eenmaal zijn ingesteld (wat echt een fluitje van een cent is) synchroniseert dit continu (let op: bij verbondenheid met hetzelfde wifi-netwerk). Op deze manier heb je dus altijd je notities bij de hand.

 

remarkable-2-

Documenten

Het besturingssysteem bevat een folderstructuur waar je notities in opslaat. Je kan diverse sjablonen kiezen van waaruit je kan werken en je kan ook zelf sjablonen aanmaken. Zelf heb ik diverse sjablonen gemaakt (PDF’s) welke ik gebruik tijdens mijn Business Coaching trajecten. Na het invullen stuur ik deze naar mijn e-mail zodat ik eventuele acties hieruit kan halen.

Wat kan je er nog meer mee?

 

    • Artikelen lezen (Je kan Pdf’s en epub bestanden uploaden en deze lezen, markeren en notities op schrijven). Dit gaat helemaal makkelijk met de chrome extensie van remarkable. Via deze add-on kan je een interssant artikel welke je vind op internet gelijk markeren en deze staat dan op je Remarkable 2.

    • Pdf’s uploaden (Je kan PNG of PDF’s makkelijk uploaden. Je kan deze zelf maken in Canva, maar er zijn ook genoeg te koop via bijvoorbeeld Etsy).

En daarnaast kan reMarkable 2 nog veel meer! Ik zag bijvoorbeeld ergens voorbij komen dat het ook een handige knip en plak functie heeft. Dat ga ik daarom de komende periode verder ontdekken en hier volgt een nieuwe blogpost over.

De voordelen van de reMarkable 2

Naast dat je nooit meer je notities kwijt bent zit het voordeel ook in de fantastische schrijfervaring. De batterij gaat lang mee en ook de puntjes van de pen gaan redelijk lang mee. Uiteraard is dit afhankelijk van hoeveel je schrijft en ook welk potlood of pensoort je gebruikt. Ik schrijf namelijk graag met de Kalligrafeerpen en dan merk ik wel dat de puntjes iets sneller aan vervanging toe zijn. Daarnaast zie ik echt voordelen in het synchroniseren op meerdere devices zodat ik altijd mijn notities bij de hand heb. De omzetten naar tekst functie is echt fantastisch en werkt ook echt goed. Voor mij draagt het bij aan een gevoel van slim en efficient werken. 

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een reMarkable 2: reMarkable hanteert een 30 dagen proefperiode en via deze affiliate link krijg je €40 korting.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *