Zo maak je iemand een kopje groter

Boek review – Zo maak je iemand een kopje groter

Leestijd: 2 minuten

In zijn boek ‘Zo maak je iemand een kopje groter’ deelt Ben Tiggelaar 52 inzichten voor werk en leven. Het boek bevat 52 recente columns die Tiggelaar voor het NRC heeft geschreven.

Voor alleen de titel en het lekker flitsende kleurtje zou je dit boek al willen aanschaffen toch?

In “Zo maak je iemand een kopje groter” lees je onder andere hoe je sleur in je werk doorbreekt, wat mannen kunnen doen voor vrouwelijke collega’s, hoe je uitstelgedrag aanpakt en hoe je het roer omgooit.

In het eerste deel van het boek geeft Tiggelaar meteen een geheim prijs. Hij vertelt over welke vragen hij zichzelf stelt voordat hij begint aan zijn wekelijkse column voor NRC. Deze vragen zijn:

   • Wat zou ik deze week zelf willen leren?

   • Wat zou iedere lezer moeten weten?

  Ik vind het erg inspirerend om te lezen dat Tiggelaar zijn stukjes voor de krant niet ziet als gewoon een stukje schrijven, maar juist als een kans om zich te verdiepen in een onderwerp dat hem fascineert.

  Inspirerend en praktisch

  Verdiepen in een onderwerp doet Tiggelaar op een inspirerende en praktische manier. De hoofdstukken bevatten stuk voor stuk een paar pagina’s, waardoor het makkelijk is om om de paar dagen een hoofdstukje te lezen. Door dit compacte formaat smaakt het al snel naar meer en voor dat je het weet ben je alweer een paar hoofdstukken verder.

   “Zo maak je iemand een kopje groter” geen uitgebreid boek met diepgaande theorieën. De kracht en charme van dit boek zit hem juist in de link tussen het dagelijkse leven en verschillende theorieën en inzichten. Lees lekker weg en is praktisch, eenvoudig en met interessante afslagen en verdiepingen.

  Tip: Vergeet vooral ook niet het hoofdstuk met lessen van een bescheiden keizer te lezen!

  Kan je niet wachten om dit boek te lezen? Klik dan hier om het te bestellen!

  Tags: No tags

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *