Gastblog - High Potential Factory

Een betere wereld begint bij jezelf

Leestijd: 3 minuten

Wat doe jij als je hoofdpijn hebt? De kans is groot dat je een asprine neemt en door gaat. Heel begrijpelijk want we zijn allemaal druk en wensen snel een oplossing. De pilletjes zijn er dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Makkelijk toch!

In 2011 kreeg ik vreselijk veel pijn in mijn romp. Zoveel pijn had ik nog niet eerder meegemaakt (en ik heb 2 kinderen op de wereld gezet 😊). In het ziekenhuis hebben we een echo gemaakt van mijn buik en bleek dat ik galstenen had. Vragen zoals: ‘waarom heb ik dit gekregen’ en ‘wat kan ik er aan doen’ of ‘hoe had ik dit kunnen voorkomen’ werden beantwoord door de arts met: ‘sommige vrouwen van jouw leeftijd krijgen dat nu eenmaal’. Het advies van de arts was dan ook: ‘galbaas met stenen weghalen en dan is het probleem opgelost’.

Het kan ook anders

Ik geloof in de kracht van de natuur en geloof ook dat ons lichaam meer kan dan wij als mensen denken. Een oplossing voor de langere termijn kies ik boven die van een directe adhoc oplossing. Het advies van de arts vond ik daarom ook gek. Ik kan die galstenen wel weghalen maar dan is toch alleen het gevolg opgelost, de reden waardoor dit gebeurde is er dan toch nog (al wist ik toen nog niet wat dat was en hoe op te lossen).

Deze situatie en vooral het advies maakte dat ik mij ben gaan verdiepen in het menselijk lichaam vanuit een andere invalshoek en dat werd de oosterse geneeswijze. Samen met hulp van andere experts op dat gebied kwam ik erachter dat mijn leefstijl ervoor zorgde dat ik deze galstenen had gekregen.

Je leefstijl als duurzame oplossing

Ik heb in 2012 daarom besloten mijn leefstijl volledig om te gooien omdat ik deze pijn nooit weer wilde voelen en mijzelf een gezond lichaam gun. Ik heb (in de bouw crisis periode) ontslag genomen bij het interieurarchitectenbureau waar ik werkte want ik merkte dat ik daar niet meer kon groeien en dat daarnaast mijn kwaliteiten niet optimaal werden benut. Het gevolg daarvan was stress. Mijn voedingspatroon heb ik omgegooid waardoor ik nu andere dingen eet, mijn gerechten anders gbereid mijn voeding afstem op mijn lichaam en gemoedstoestand. Ik heb een betere balans gevonden tussen ontspanning en inspanning wat er bijvoorbeeld voor heeft gezorgd dat ik veel meer werk met lage ademhaling en meditatie. Tot slot heb ik veel geïnvesteerd in het veranderen van mijn mindset en daardoor sta ik veel positiever en zachter voor mijzelf in het leven.

Die operatietafel heb ik nooit gezien en de pijn verdween samen met allerlei vage (destijds) noemenswaardige klachten.

Een ondernemer werd geboren

Een jaar na mijn ontslag ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: SamenMeester. Ik verhuurde mijzelf als projectleider danwel projectmanager en heb vanuit hier diverse nieuwbouw- en renovatie projecten begeleid. Ik werd ingeschakeld door opdrachtgevers omdat er op dat moment handjes nodig waren. Ondanks dat het leuke projecten waren voelde het alsof ik asprines aan het uitdelen was. Wanneer de “hoofdpijn” weg was binnen een project of organisatie dan ging ik weer. Dit voelde niet goed, al bracht het wel geld in het laatje, het strookte niet met mijn eigen leefstijl en overtuigingen. Ik ga aan om voor de langere termijn van toegevoegde waarde te zijn en wil vanuit daar werken aan duurzame oplossingen die logisch voelen en zijn.

Meervoudig toegevoegde waarde

In 2019 heb ik het roer (in dit geval alleen zakelijke) weer omgegooid. En ben ik mij gaan om- en bijscholen tot leefstijlcoach en NLP coach. Daarnaast heb ik mijn zakelijke diensten aangepast.

In een bouwbranche waar ik veelal werkzaam ben en waar duurzaam wordt gebouwd geloof ik dat duurzaam ‘zijn’ de volgende essentiële stap is. Vele vraagstukken in organisaties zijn terug te herleiden naar de individu. Hoe hij/ zij in het leven staan en wat hun bezig houd. Zijn medewerkers gezond en gelukkig waardoor een organisatie dat indirect ook is? Welke mindset heeft hij/zij en worden kwaliteiten optimaal ingezet /  benut wat weer zorgt voor een voldaan gevoel en bevlogen medewerkers.

Ik geloof erin dat wanneer we investeren in onszelf dat de wereld ten goede komt. SamenMeester draagt op deze manier haar steentje bij een betere wereld door de bouwsector te voeden vanuit de werkvloer. Een betere wereld begint immers bij jezelf. 

Deze gastblog is geschreven door Inge Meester. Inge is de kracht achter Samenmeester en helpt graag bouw gerelateerde bedrijven (en medewerkers) anders te kijken naar HR vraagstukken op het snijvlak van vitaliteit, beleid en kwaliteit. Wil je meer weten van Inge. Bekijk dan haar website en LinkedIn

High Potential Factory

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *