Gastblog - High Potential Factory

Meer tijd = meer gedaan krijgen?

Leestijd: 3 minuten

“Als ik meer tijd had, dan zou ik…”

Herken je dat?

Laat ik je meteen uit die droom helpen. Meer tijd hebben betekent namelijk niet automatisch, dat je ook meer doet. En ik kan het weten!

Waarom ik dat kan weten? Mijn man en ik zijn inmiddels sinds 2019 financieel vrij en we hoeven niet meer te werken voor het geld. We wonen hypotheekvrij en van de inkomsten uit de verhuur van een aantal vakantiewoningen kunnen we verder prima rondkomen. Ik heb dus alle tijd van de wereld. En omdat ik nu alle tijd heb, krijg ik juist minder gedaan dan ik zou willen.

Meer tijd = minder gedaan krijgen! Dat klinkt misschien heel gek, maar laat ik het uitleggen.

Er is voor mij in principe geen enkele druk om in actie te komen, want:

  • komt het vandaag niet, dan komt het morgen wel
  • komt het morgen niet, dan komt het overmorgen wel
  • komt het overmorgen niet, dan komt het overovermorgen wel
  • we eten daar dus geen boterham minder om

…je snapt ‘m wel!

Hoe kom je dan in actie?

Wat voor mij werkt, is concrete doelen stellen (wanneer wil ik wat gerealiseerd hebben) en de acties die daarvoor nodig zijn ook concreet inplannen. Dus in de agenda zetten wanneer ik wat ga doen, en dat vervolgens ook nakomen. Mijn man en ik kwamen op het gegeven moment niet meer zo veel de deur uit “voor leuke dingen”. Want, het kan ook morgen of volgende week of waarom niet volgende maand. Daarom zie ik het bijna als voordeel wanneer je het wél wat drukker hebt.

Toen we beide nog een drukke baan hadden, planden we de vakanties en weekendje weg ook in. En ook planden we vaak vooruit, wanneer we uit eten zouden gaan en/of met vrienden afspreken. Dus nu plannen we dat soort dingen ook bewust vooruit. Ook wanneer we willen gaan fietsen of golfen bijvoorbeeld.

“Maar te druk is ook niet leuk!”

Nee, te druk hebben dat het negatieve stress geeft, is zeker niet leuk. Dan nog geldt wat mij betreft de beginselen die ik net heb genoemd. Het gevolg hiervan is echt “next level” gaan.

Wat helpt is dat je naast die concrete doelen ook helder hebt, wat je belangrijk vindt in het leven en waar je voldoening uit haalt. Dus waar je je tijd voor vrij wilt maken. Dat kan van alles zijn en is voor iedereen anders. Voorbeelden zijn veel contact met vrienden en familie, tijd voor de kinderen, gezonde leefstijl, sporten, persoonlijke ontwikkeling. Het klopt. Het gaat niet allemaal passen. Daarom moet je keuzes maken. Geen keuze maken en alles tegelijk willen – dat geeft stress! Kies elke week en elke dag opnieuw: wat ga je wel en wat ga je niet doen?

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Jazeker. Dat kan ik niet ontkennen. De een gaat dit wat beter af, de ander blijft het gevoel hebben in een spagaat te zitten. Bedenk wel: je hoeft niet alles zelf te kunnen en alles alleen te doen. Vraag eens om hulp! Zo zijn er heel veel cursussen en trainingen op dit gebied en coaches en mentoren die jou hierbij kunnen helpen op heel verschillende manieren. Kijk maar wat bij jou past.

Mijn tip voor een leuker leven: kom in actie!

Deze gastblog is geschreven door Kirsten Burg-Lehmkuhl. Kirsten heeft lang in het bedrijfsleven gewerkt, is inmiddels financieel vrij en helpt nu ondernemende vrouwen grip op hun tijd en geld te krijgen voor een relaxter en (financieel) vrijer leven. Wil je meer weten over Kirsten? Neem dan een kijkje op haar website of instagram.

High Potential Factory

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *