Remarkable 2: De enige tablet die je helpt focussen

Remarkable 2: De enige tablet die je helpt focussen

Leestijd: 5 minuten

De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel. Als je veel leest, is een e-reader tegenwoordig bijna onmisbaar. En als je veel notities of schetsen maakt, kan een papertablet uitkomst bieden. De reMarkable 2 belooft boeken, geprinte documenten en notitieboeken te vervangen, zonder het gevoel van papier te verliezen. Als gadget liefhebber was ik al snel verkocht toen ik over de reMarkable 2 hoorde. Maar toch moest ik even nadenken omdat de reMarkable een flinke investering is. In deze blog neem ik je mee waar ik de reMarkable voor gebruik en of de reMarkable de investering waard is.

De markt van digitale notities

De markt van digitale notities is op dit moment booming. Diverse bedrijven hebben al verschillende varianten op de markt gebracht. Maar tot nu toe was ik niet echt fan van wat er te koop is. In de technische wereld zijn we gewend geraakt aan apparaten met meerdere doeleinden. Ik heb een tijdje geprobeerd om notities met de Apple Pencil op mijn Ipad te maken, maar dat beviel me niet heel goed. Het scherm reageerde niet altijd op de apple pencil en ook het schrijven zelf gaat met een vertraging op het scherm van de Ipad. Het droeg niet bij aan het gevoel van slim werken en gebruik maken van technologie die mij ondersteunt. 

Toen raadde iemand in mijn netwerk me aan om de reMarkable 2 eens te proberen. Volgens haar was dit echt wat voor mij. De reMarkable 2 belooft net als zijn voorganger in de eerste plaats het gevoel van schrijven op papier te combineren met de mogelijkheden van de digitale wereld. Daarnaast is het volgens de fabrikant de dunste tablet in zijn soort.

Notities maken met de beleving van papier

De reMarkable 2 is in de eerste plaats een digitaal notitieboek en zal je bestaande tablet, laptop, e-reader of telefoon niet vervangen. De Marker Plus (de pen) voelt als een potlood op echt papier (en maakt ook dit geluid). De pen geeft nauwelijks vertraging en het gevoel van de punt op het digitale scherm voelt als een echte pen, het puntje in de pen is namelijk van bros materiaal. Na ongeveer een maand heb ik de eerste punt vervangen. Momenteel kan ik vanuit 2 jaar ervaring met de reMarkable delen dat een punt van de pen makkelijke 2 a 3 maanden meegaat. De punt van de pen is in combinatie met de microscopische structuur van het scherm het geheim. Je voelt een stroefheid die aan normaal papier doet denken. Het voordeel is dat je diverse hardheden qua potlood en verschillende typen pennen kan selecteren. Alles is drukgevoelig, zelfs de houding van de pen heeft invloed op de digitale lijn welke zichtbaar wordt. 

Ik heb de reMarkable 2 samen met de Marker Plus aangeschaft. Deze heeft als voordeel dat de achterkant hiervan een gum is. Als je een pen zonder gum-achterkant hebt kun je via de reMarkable zelf een bepaald deel weggummen via de opties op het scherm.

Als jeje notities hebt gemaakt, kun je ze direct versturen als PDF, SVG of PNG via de ingebouwde mailservice. De reMarkable onthoud ook de e-mailadressen die je eerder hebt gebruikt. Je kan de notities ook omzetten naar tekst via de ‘convert to text and send’ optie. De omzetten naar tekst functie heeft mij echt verrast. Ik had weinig van deze functie verwacht maar de vertaling naar tekst is echt heel goed en is echt een handige functie op de reMarkable. 

Extra bijkomend voordeel is dat ik middels de reMarkable Desktop en (in mijn geval) de reMarkable IOS app op al mijn devices actuele versies heb van al mijn notities. Als deze eenmaal zijn ingesteld (wat echt een fluitje van een cent is) synchroniseert dit continu (let op: bij verbondenheid met hetzelfde wifi-netwerk). Op deze manier heb je dus altijd je notities bij de hand.

 

remarkable-2-

Waar kan je de reMarkable allemaal voor gebruiken

  1. Schrijven en tekenen: De reMarkable 2 is ontworpen om het gevoel van pen en papier te evenaren. Het is een handig hulpmiddel voor het maken van aantekeningen, schetsen, diagrammen en meer. Door de pen kun je nauwkeurige lijnen trekken en teksten schrijven. 
  2. Lezen en notities maken: De reMarkable 2 is ook een goede keuze als je veel PDF’s, e-books, artikelen of andere digitale documenten leest en hier tegelijkertijd notities in wilt maken. Je kunt Pdf’s en epub bestanden uploaden en deze lezen, markeren en hier notities op schrijven. Ook is er een chrome extensie van reMarkable. Via deze add-on kan je een interessant artikel welke je vind op internet gelijk markeren en deze staat dan na synchroniseren op je Remarkable 2. Met de pen kun je direct op het scherm, markeringen, notities en andere aantekeningen maken. Ook handig voor bijvoorbeeld hand-out of trainingsmateriaal waar je aantekeningen op wilt maken. Het mooie is ook dat dit op de reMarkable blijft staan waardoor je het altijd makkelijk kunt raadplegen.
  3. Productiviteit en organisatie: De reMarkable 2 kan ook gebruikt worden om je werk en leven te organiseren. Het besturingssysteem bevat een folderstructuur waar je notities in opslaat. Je kan diverse sjablonen kiezen van waaruit je kan werken en je kan ook zelf sjablonen aanmaken. Op de reMarkable zelf staan verschillende soorten notitieboeken, maar ook checklisten en planners. Zelf ontwerp ik regelmatig templates voor bijvoorbeeld “To do lijsten” en “Overzichten” maar ook “Intakefomulieren” welke ik als PDF op de reMarkable zet en welke ik vervolgens kan invullen op de reMarkable. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de template die je graag gebruikt in PDF formaat. Je kan PNG of PDF’s makkelijk uploaden. Je kan deze zelf maken in Canva, maar er zijn ook genoeg te koop via bijvoorbeeld Etsy
  4. Creativiteit: Als je graag tekent of dingen visueel maakt, dan kan de reMarkable ook een geweldige keuze zijn. De reMarkable heeft ook functies waarmee je jouw tekeningen, notities of diagrammen kunt exporteren naar andere programma’s of kunt delen op een scherm.
  5. Duurzaamheid: Tot slot is de reMarkable 2 een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame optie voor het maken van notities, aantekeningen of schetsen. In plaats van papier te gebruiken kun je eindeloos. schrijven op hetzelfde apparaat, waardoor je geld bespaart op papier. En dit is nog goed voor het milieu ook.

De voordelen van de reMarkable 2

Naast dat je nooit meer je notities kwijt bent zit het voordeel ook in de fantastische schrijfervaring. De batterij gaat lang mee en ook de puntjes van de pen gaan lang mee. Uiteraard is dit afhankelijk van hoeveel je schrijft en ook welk potlood of welke pensoort je gebruikt. Ik schrijf namelijk graag met de Kalligrafeerpen en dan merk ik wel dat de puntjes iets sneller aan vervanging toe zijn. Daarnaast zie ik echt voordelen in het synchroniseren op meerdere devices zodat ik altijd mijn notities bij de hand heb, kan de “delen op het scherm functie” echt handig zijn en is de “omzetten naar tekst functie” echt fantastisch en werkt ook echt goed. Voor mij draagt het na bijna 2 jaar intensief gebruik nog steeds bij  aan een gevoel van slim en efficient werken en is de reMarkable 2 de investering dubbel en dwars waard.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een reMarkable 2: reMarkable hanteert een 100 dagen proefperiode en via deze affiliate link krijg je €40 korting (reMarkable geeft nooit korting dus doe hier je voordeel mee!).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *