Gastblog High Potential Factory

Tips voor meer ontspanning en vakantiegenot

Leestijd: 3 minuten

Vakantie geeft rust en verlaagt het stressniveau. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op vakantie gaan beter bestand zijn tegen stress, succesvoller en gelukkiger zijn.

Eindelijk vakantie. Ik heb een lekker plekje op het strand gevonden vlak bij de zee. Ik lig op mijn strandbed met mijn ogen dicht, ik voel de warmte van de zon op mijn huid en hoor het geruis van de golven. Na een poosje te hebben gelegen, kijk ik naar de kinderen die vrolijk in de branding spelen. Verder zie ik dat het inmiddels lekker druk is geworden. Gelukkig is het zicht naar de zee is me nog niet ontnomen door een windscherm. Hopelijk blijft dat zo. Ik draai me om en kijk om me heen. Mensen kijken blijft toch altijd een leuke bezigheid.  

Er zijn mensen die op dit moment hun vakantie uitstellen, omdat ze het niet aan durven om naar het buitenland te gaan in verband met het hoge aantal nieuwe besmettingen en de daarbij komende nieuwe reisadviezen en regels. Ik heb er voor gekozen om in Nederland te blijven in plaats van naar Italië te gaan. Natuurlijk mis ik Italië, de mensen, het landschap, de cultuur, de warmte en het lekkere eten, maar om helemaal geen vakantie te houden dat gaat er bij mij niet in. Daarvoor heeft de vakantie voor mij te veel waarde. 

Ook al heb je het idee dat je nog wel even door kan gaan, besef dat vakantie echt heel belangrijk is om gezond te blijven. Vakantie zorgt voor minder stress, meer productiviteit en levensgeluk. Je lichaam herstelt zich, hierdoor kan je weer met een fris hoofd en met nieuwe energie starten. 

Een aantal tips om je optimaal te ontspannen en te genieten zijn

  • MAAK JE ECHT LOS VAN JE WERK, ZODAT JE JE OOK ECHT KUNT ONTSPANNEN EN GENIETEN.

Laat de inbox voor wat ze is. Lang leve de autoresponder. We hebben de neiging om tijdens onze vakantie toch nog emails te checken en daarop te reageren, voorkom dit. Zorg ervoor dat men weet dat je op vakantie bent, want dan voel je je ook echt vrij en ben je je ook bewust van de mensen om je heen.

  • NEEM TIJD VOOR JEZELF

Verplicht jezelf niet om elke dag van alles te ondernemen. Sommigen willen teveel zien en doen in de paar weken dat ze ergens zijn en zijn na hun vakantie nog vermoeider als ervoor.  Ga bijvoorbeeld lekker langs het zwembad zitten met een boek, spring er af en toe in om lekker af te koelen of droom lekker weg met een rustgevend muziekje. 

  • GA VOOR EEN FRIS HOOFD 

Loop ’s morgensvroeg of ’s avonds als het rustig is langs de branding en voel het zand tussen je tenen en luister naar het geruis van de golven en de meeuwen. Ga naar het bos of trek de bergen in en loop je eigen afstand en geniet van het landschap. Wanneer je in de natuur bent, kom je vanzelf tot rust.

  • DENK NA OVER JE TERUGKOMST VOORDAT JE MET VAKANTIE GAAT

Rij vanuit het buitenland niet in een keer door naar huis. Doe dit in 2 of 3 stukken, zodat je niet doodmoe terugkomt van de reis. Plan tijd in om alles rustig op te ruimen, de post bij te werken en de was te doen. Dit zorgt ervoor dat je niet direct in de stress schiet, zodra je weer thuis bent.

VOORDAT IK AFSLUIT NOG EEN BONUSTIP

Breng een volle boodschappentas met streekproducten en delicatessen mee terug, zodat je lekker lang kunt nagenieten. 

TOT SLOT WENS IK IEDEREEN EEN HELE FIJNE VAKANTIE !!!

Geniet ervan en doe rustig aan. 

Deze gastblog is geschreven door Hilma Bloem. Hilma is sinds een aantal jaar als (orthomoleculair) coach werkzaam en moeder van twee kinderen. Zij gelooft dat je door middel van een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl voor meer weerstand en het beter kunnen omgaan met stress zorgt. 

Interesse in de tips van Hilma op dit gebied? Meld je dan aan voor haar nieuwsbrief via: info@bloempjesleefstijl.nl  

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *